Man kan male på alt

Så er der Elephant Parade

Vi elsker elefanter og hver elefant er et unikt kunstværk og efter det kunstneriske og kreative udtryk, lakeres de med flere gange klarlak af autolakerer Per Andersen,

 

Man kan male på alt

Nye elefanter lægges på både hjemmeside og Facebookside.

 

Hvad er Elephant Parade også? Det er den største udendørs udstilling af kunstelefanter i babystørrelse, der efter udstillingerne i de store byer bliver bortauktioneret. En del af de indsamlede penge går til hjælp til bevarelse af den asiatiske elefant, der er truet med at uddø. Se evt. mere på www.elephantparade.com

 

[smartslider3 slider=13]

 

Man kan male på alt – borde:

DIALOGOS

Bord: DIALOGOS, det betyder samtale på græsk. Str. 110×160 cm incl. plade. Pris: kr. 7500,- (intropris)

Det hele starter jo gerne et sted, “fra ideernes verden” sagde Platon i den gamle Grækenland, men her starter det meste også i dialogen. Når Per Andersen, autolakerer siger: “man kan male på alt”, så skærpes ens opmærksomhed på, hvad bliver det næste, der skal males på – og hvad skal ideen være med det?

Per får et gammelt bord af sin datter og nu begynder det store istandsættelses arbejde. Per er håndværker og der må ikke være en sprække eller et lille rids, når Per skal male på det. Han har en ide og efter timers arbejde står der et flot blåt bord – klar til den videre rejse,- ind i mit atelier. Næste gang han ser bordet, vil han være klar til slibe og polere og give det mindst 10 gange klar lak.

Det er et utroligt smukt spisebord smukt og jeg nænner næsten ikke at male på det. Jeg går flere dage og tænker over bordets ide. Når vi sætter os ved et smukt veldækket bord, kommer vi nemt i en dejlig stemning, – det skal vi også gerne her ved dette bord, – men kan det noget mere? Kunsten kan jo flytte grænser og udfordre vores måde at reflektere på. Det er med stemningen, om dette jeg starter mit arbejde på bordet.

Resultatet er et bord, med figurer der kan være i dialog med hinanden. Det er figurer, hvor beskueren selv kan gå på opdagelse i, hvad de forestiller og hvad mon de siger til hinanden. Det kan give noget at snakke om omkring bordet,- men figurerne er ikke så påtrængende, at de insisterer på, at der tales om dem, man kan lade dem være i fred og bare nyde måltidet og hinandens selskab.

 

 

 

 

 

 

 

Bord: HAVEN PÅ OLYMPUS. Str. 105 cm. X 75 cm. Pris kr. 3500,- (intropris)

Amor og Psyche`s himmelske bolig på Olympus. Efter Psyke havde gået igennem sine prøvel-ser og opgaver og tilsidst blev reddet af Amor, kunne de leve sammen i al evighed på Olym-pen, gudernes himmelske bolig. Sådan en stemning havde jeg lyst til at male, da Per kom med det smukke ovale bord, med de smukt svungne ben og helt unikke hvide farve.

Den håndværksmæssige proces er ligesom ovenstående med bordet DIALOGOS.

Mange Hilsner

Autolaker Per Andersen og kunstner Karin Jønson

Følg med på Facebook https://www.facebook.com/kreativitetkunstogterapi/

 

Skifferplader med kunst

str. 30×60 cm pris kr. 500,-

Skifferplader med kunst er små kunstværker med oliemaling og derefter lakeret flere gange af autolaker Per Andersen.

De kan bruges til tapas servering, dekorationer, stænkplade til komfur eller måske bare en unik dekoration i hjemmet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Se flere af de flotte taburetter med kunst her  

 

 

 

 

 

 

 

 

“Der er en Lillith i hver en ko”

Hvem er Lillith ? Lillith er Kvinden, der ikke ville underkaste sig Adam

Ifølge en middelalderlig overlevering hed Adams første hustru ikke Eva, men Lilith. En feministisk historie om verdens første skilsmisse. Af jorden skabte Gud, ifølge folklore, både Adam og Lilith. Efter kort tid begyndte uenigheder at opstå mellem dem. Lilith ønskede ikke være Adam underdanig, mens Adam vedholdt, at han ikke ville ’ligge under’ Lilith, men over hende, da han mente at være hende overlegen. Lillith svarede Adam: ”Vi er hinanden lige, eftersom vi begge er skabt af den selv samme jord”. (www.religion.dk)

Dette kunstværk er en sammensmeltning af den kongelige porcelænsfabriks traditionelle udtryk og min fortolkning af Lilliths stræben efter friheden til det kreative udtryk og til at være den hun er. Per Andersen har lakeret værket.

[smartslider3 slider=18]

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.